25 mayo, 2010

David Zambrana: “El Mercat Medieval 2010 tanca amb un balanç molt positiu”El Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans va tancar ahir l’edició de 2010, que ha tingut lloc del 22 al 24 de maig, amb un molt bon balanç. Durant tres dies, una autèntica gentada va omplir els carrers que cada any fan que la vila vallesana revisqui l’Edat Mitjana. I és que el volum de públic —milers de persones cadascun dels tres dies— ha estat enguany similar al que s’havia registrat en edicions anteriors. Això evidencia del fet que “el Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans s’ha consolidat en el mapa d’esdeveniments culturals i festius del Vallès”, subratlla l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla. Cal destacar com a especialment nombrosa l’afluència de públic que va participar al Mercat Medieval durant les jornades del dissabte i diumenge.

 

“L’èxit del Mercat Medieval seria impossible sense la participació de les entitats del municipi, que hi han col·laborat organitzant tota mena d’actes, com diversos espectacles, cercaviles o el Sopar Medieval”, apunta Mercè Pla. “Els hi agraïm profundament tota la gran feina que han fet de forma desinteressada, treballant per fer poble, remata l’Alcaldessa. Per al regidor d’Indústria, Comerç i Turisme, David Zambrana, “el Mercat Medieval ha actuat un any més com a catalitzador comercial i com a reclam per a què molta gent d’altres municipis i comarques visitin i coneguin Palau-solità i Plegamans”.

 

Les persones que es van apropar fins a Palau-solità i Plegamans van omplir les tres parts en què es dividia el Mercat Medieval: Zona Castell, Zona Mercat i Zona Entitats. En total 113 entre parades de productes artesans i gastronòmics i de comerços del municipi. A més, hi va haver 5 carpes d’entitats del municipi exposant les seves activitats artístiques. En definitiva, el públic que va acudir al Mercat Medieval va poder gaudir d’un munt d’actes culturals i lúdics organitzats per entitats del municipi i per l’Ajuntament.

 

Alhora, el Mercat Medieval va estar animat en tot moment per les demostracions de falconeria, les activitats de l’espai infantil l’exposició de vells oficis, o l’exhibició d’artefactes de tortura, entre molts altres reclams. Es pot destacar, per exemple, els diversos cercaviles, l’espectacle Vulcano Foc, que va tenir lloc dissabte al vespre, o una impressionant Mostra de Cotxes Clàssics que diumenge al migdia va reunir 45 automòbils de diverses èpoques i en perfecte estat de revista. El Sopar Medieval, celebrat el diumenge al vespre, va reunir un bon nombre de persones que, vestits com si formessin part d’una cort medieval, van poder degustar un menú de l’època i gaudir de diversos espectacles, com els protagonitzats per les ballarines de dansa oriental.

 

La bona previsió en el disseny d’itineraris alternatius així com la posada en marxa d’un autobús llançadora especial, va evitar que es registressin problemes significatius quant a la mobilitat i malgrat que el Mercat Medieval obliga a tallar el tram central de l’avinguda Catalunya, antiga travessia de la C59 al seu pas per Palau-solità i Plegamans i principal artèria del municipi.

 

L’Ajuntament agraeix als comerciants del municipi la seva participació, i molt especialment, a les següents entitats locals col·laboradores: Dones per les dones, Casal de la Gent Gran, Asociación Centro Cultural Andaluz, Activitats Culturals i Oci (Expressament), Patronat de Sant Isidre, Grup de Dansa del Ventre, Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans.

 

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!